14. Övrigt

omhändertagna hästar?

2011-07-04 15:13 #0 av: IdaBabe

Om man är intresserad av att köpa en häst som har blivit omhändertagen eller beslagtagen från dess förra ägare av någon andledning, var ska man då anmäla sig som intressant?
Någon som vet vart man kan göra det eller finns det någon som vet nångon hemsida där man kan få mer information och "krav"?
Jag har letat och letat men jag hittar tyvärr inget "/

Tacksam för svar om nån vet :)

Anmäl
2011-07-04 20:42 #1 av: Mari

Svenska hästars värn vet jag bara om. Det är en djurskyddsförening som funnits sedan 1993 och genom dom har många vanvårdade hästar fått nya hem.
Jag vet inte om det är just vanvårdade hästar du menar? SHV säljer aldrig hästen utan man får ansöka om att bli fodervärd tror jag och att det är SHV som står som ägare till hästen, det står mer på deras hemsida om detta

 

Annars vet jag inte riktigt, man kanske kan höra med länsstyrelsen i ditt län? Det är väl dom som har hand om inspektioner och har rätt att få djuren ifrån ägaren om det skulle behövas. Kontaktuppgifter till "din" länsstyrelse hittar du på deras hemsida.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.