14. Övrigt

Snö kris

2009-02-02 20:51 #0 av: ParaKiss

Lite roligt o höra vad andra skulle göra. Bra o få lite förslag utefall den dagen kanske inträffar en vacker dag. Man vet ju inte i dagens läge nu för tiden så bäst att vara lite små förberedd kanske? Allafall ha ideer om vad man skulle göra. ^^ Nu utgår jag om det ev skulle dyka upp i mitt fall. Jag och mina djur. Mina djur består utav katter, marsvin, hamster och igelkott.

Om det en vacker dag skulle bli en kall och riktig snö oväder, snöstorm o sånt. Det blir ström avbrott, inge värme ifrån elementen eller något. Man har ingen öppen spris heller så att man kan göra eld. Och Förutom ev lite ljus att tända. Och det blir kallare i lgh, eftersom man inte har någon värme. Snöovädret är för mkt. Och man kan inte direkt ta sig någon stans. Viktigaste är att hålla djuren varma, allafall dom som behöver mest. Hur skulle du göra i ditt fall? Ex dem som behöver mera värme så som igelkotten, som är en utav dom som behöver mest värme antar jag utav mitt gäng allafall. Även hamstern. marsvinen har ju sin päls. men även dom behöver ju lite mera värme, katterna klarar sig någorlunda fint eftersom ja, det är katter o har päls. Men nog så kommer man vilja ge dem värme me så gott man kan. Eftersom de inte är van vid kyla.

Katterna: Bäddar någon hög med lite filtar o sånt som de kan krypa ner i. De lever ju ändå frigående så jag vet inte om de änns skulle bry sig om filtarna. Så tyvärr så kommer då katterna sist att hjälpa i kylan.

Kotten kommer först. Och hur skulle man göra? Bädda ner den med en massa filtar o sånt. Osso kroppsvärme. Men skulle det hjälpa så bra? Han funderar jag mest på hur jag skulle göra med för att få värme då han behöver mest det.

Marsvinen, filtar och en massa massa hö. Även spån. spån håller väll värmen på något sätt?

Hamstern, även om man inte ska använda vadd så skulle jag ge honom en massa sånt. även toapapper och spånt, o nå filt/tyg/klädsel typ =)

Och jag skulle göra så gott jag kan även me kroppsvärmen. =)

Men vad kan man egentligen göra så mkt mera i en sån dära kris situation? hehe jag vet. jag tänker för mkt. Men egentligen vet man aldrig med dagens natur. Vad som helst kan hända när som helst. Eftersom det redan har en del saker som man aldrig trodde skulle hända. ^^

mvh
Stupid Bitch

Anmäl
2009-02-03 15:28 #1 av: catfoot

Nu vet inte jag hur länge du tänkt denna situation..Men för några år sen efter ett snöväder, blev vi utan ström i tre dagar..Vi har ingen vedspis bara elvärme..Lovar det blev iskallt..Min brorson fick bo hos min son, mina katter låg till större delen på sängen tätt tillsammans, det som var värst var akvariet jag hade då..Jag lindade in det i filtar, å försökte på så vis hålla den värme som var..Tände värmeljus överallt..Ja, fy va vi frös..Men både vi, katterna å fiskarna överlevde den persen..Katterna var bra att ha nattetid, dom låg nära för att vara varm, å höll även oss varma...Ja, man blir hjälplös utan el, hade det fortsatt fler dagar vet jag inte om jag fixat det...../Catfoot

Anmäl
2009-02-03 18:18 #2 av: Paulines

Jag skulle gosa in mig med alla (Förutom igelkotten kanske). Tror på att kroppsvärme e den bästa värmen! :) Kottisen har jag ingen aning :/

Anmäl
2009-02-03 20:38 #3 av: Alexej

Det är inte dumt att vara förberedd och har tillräkligt med mat och djurfoder/kattströ hemma. Har ficklampan och ljus på en fast plats. Har som tur vedkamin men vatten går genom elektisk pump. Men jag bor ute i skogen och är jag insnöat då kommer jag inte mer ut. Men det har inte hänt sedan några år.

Men tråkigt utan tv och dator. Vad gör man då?

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-02-03 20:50 #4 av: ParaKiss

#3

Sätter sig o spelar spel =P

mvh
Stupid Bitch

Anmäl
2009-02-03 22:27 #5 av: Paulines

#3 Ägnar sig ääännu mer åt djuren =) funkar mobilen så har man ju de som räddning ? :D vänta.. funkar den när de e strömavbrott? ja dee gör den väll ? oj.. E inte så bra på dehär :P

Anmäl
2009-02-04 09:33 #6 av: giffan

Det beror ju på hur insnöad man blir. Kan man ta sig någonstans går det ju att åka dit det finns vatten. Och då brukar man komma i kontakt med någon butik som säljer typ gasolbrännare, dem kan man iaf hålla ett rum varmt med. Sen får man flytta in alla djuren i det rummet.

Annars brukar jag se till att jag alltid har mitt stormkök på klart för användande. Och snö kan man smälta till vatten. (går åt mycket snö) Djur foder är det som sagt bra att se till att man alltid har rikligt av hemma. De flesta djur äter mera när det är kallt.

Marsvin ,kottar , möss hamstarar, reptiler mfl skulle jag försöka ställa dels på filtar, eller i soffan så att det kommer värme underifrån, samt lägga in bra med filtar, halm/hö i burarna.

Har man riktigt känsliga djur kan man kanske göra någon form av bärsele, av ett lakan örngott, och bära dem nära kroppen.

Sen värmer ju värme ljus och vanliga ljus rätt bra. Men som sagt, ta in alla djuren i ett rum och lägg all värme energi där.

#5 Ja mobilerna brukar fungera när det är strömavbrott, bara batteriet är full laddat. men jag såg nu att man kan köpa laddare till mobilen med VEV! smart för då kan man bara veva igång den hahaha

~ Anneli ~ 
Sajtvärd för:  adopterade.ifokus 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.