09. Solskens & molnhistorier

Påskmiddag

2009-04-10 22:29 #0 av: Caspia

Har nyligen tagit hand om en liten marsvinshona som inte mår så bra. Hon är väldigt undernärd och därför stödmatar jag henne med Fortimel som är en krämlik näringsersättning med skogsbärssmak. Hon tycker lyckligtvis att det är jättegott! Glad Eller så är det bara kul att bita på skeden, jag vet inte riktigt... Jag har valt att använda en vanlig tesked istället för nållös spruta för att marsvin lätt kan få vätska i lungorna om de tvångsmatas, och dessutom vill jag ju behålla och uppmuntra beteendet att hon får äta själv.

Så här ser det ut hemma hos oss just nu!

Anmäl
2009-04-14 00:21 #1 av: Mari

Åh :)
Hur går det med matningen? Jättebra att du hjälper henne!

Anmäl
2009-04-14 12:00 #2 av: Caspia

Der går bara bra, hon går upp ca tio gram varje dag. Nu har jag slutat ge henne på sked utan ger det i en skål i buren istället. Snart hoppas jag att hon har tillräckligt med reserver för att vet ska kunna söva henne och kolla hur kindtänderna ser ut, eftersom hon inte ätit hö i sitt liv, vägrar äter hårda saker och har svårt att tugga finns det anledning att tro att de inte är som de borde.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.