06. Djurskyddsfrågor

Skriv på!

2010-03-09 01:15 #0 av: Alexej

Djurskyddet Sverige startar namninsamling: "Fler djurskyddshandläggare!"

Djurskyddet Sverige kräver att resurserna till länsstyrelsernas djurskyddsarbete måste höjas. De bilder på döda och sjuka grisar som visats på tv och i tidningar är vedervärdiga och visar tydligt att länsstyrelsernas kontroller är otillräckliga.

Att det finns flera svenska grisuppfödare som uppenbarligen inte följer djurskyddslagen är helt oacceptabelt! Bilderna på döda och sjuka grisar är vedervärdiga och att grisarna inte har tillgång till halm eller liknande att böka i tyder på en uppenbar ovilja att följa grundläggande regler för djurhållningen.

Det inträffade medför att förtroendet för såväl de svenska grisuppfödarna som för kontrollmyndigheterna minskar. Uppfödarna har självklart huvudansvaret när det gäller att följa lagstiftningen men det krävs också en effektiv statlig kontroll.

Djurskyddet Sverige har vid ett flertal tillfällen det senaste året krävt ökade resurser till länsstyrelsernas djurskyddsarbete. Det som nu har hänt är ytterligare ett tecken på att inspektörerna är för få. Vi kräver därför att finansministern ser till att regeringen tar sitt ansvar genom att ge länsstyrelserna extra medel!

Var med och påverka genom att skriva på Djurskyddet Sveriges namninsamling här. Namninsamlingen pågår till och med 20 mars 2010 och kommer att överlämnas till finansminister Anders Borg.

Kontaktperson:

Generalsekreterare Åsa Hagelstedt: 0707-55 88 05

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-03-09 12:12 #1 av: Karizma

påskrivet även sambon skrev på :)

Anmäl
2010-03-09 15:48 #2 av: Mari

Jag har skrivt på sedan förr :-)

Anmäl
2010-03-09 15:51 #3 av: Tina

Påskrivet! Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.