Djurhem, omplaceringshem & djurskydd

Billy Hittekattsförening.

2008-11-20 01:23 #0 av: Imasy

Jag har alltid haft ett kattintresse sedan uppväxten, och jag har alltid varit kattägd. På senare år så har jag även på flera sätt blivit involverad i Hittekatts problematiken vi har i Sverige.

Tyvärr så ser man ofta att privatpersoner som har möjlighet att ta hand om en övergiven katt avstår p.g.a deras privatekonomi. Vi har ju alla varit hos veterinären och vet vilka hiskeliga summor det kan dra iväg på med lite otur.

På ett forum där jag har huserat under en tid har vänliga själar skänkt små summor emellanåt till olika katter som har blivit omhändertagna, så att de ska få sin kastrering och vaccination. Jag har även haft den turen själv att få just den hjälpen, och det är jag evigt tacksam över.

Det var då en tanke började gnaga i mig, att man kanske skulle starta en fond, där man kan ansöka om bidrag till dessa arma krakar. Sagt och gjort så ventilerade jag mina tankar inne på Hittekatter.iFokus, och det visade sig att jag var inte ensam med dessa tankebanor.

Tillslut så var vi en grupp på 6 personer som satte igång att jobba i en för oss helt ny värld. Bilda en insamligs stiftelse.  Efter mycket bök och stök så gick dessa planer i stöpet, då en revisor skulle äta upp alla våra insamlade pengar. Så vi blev en förening istället, så alla pengar kan gå till katterna. Vi gav föreningen namnet Billy Hittekatts förening.

Vi valde att döpa föreningen efter Billy, en vanvårdad katt som hittades i ett hus i Järfälla 2005 tillsammans med 105 andra vanvårdade katter. Tyvärr så var Billy så vanvårdad att han fick somna in två år senare. Så genom föreningen lever Billy´s minne vidare.

Billypkatthemmetmagerochsjuk.jpg

Billy precis vid omhändertagandet. Fotot är ifrån katthemmet som räddade katterna i villan.

Vårt syfte med föreningen är att i första hand dela ut ekonomisk hjälp till kastrering, vaccination, ID-märkning och veterinärvård, så dessa katter får komma in i värmen och få ett värdigt liv.

Vi blev en officiell förening i april 2008, och har sedan starten hjälpt 6 katter med vård och kastrering än så länge. De medel som vi har att röra oss med är pengar som vi har fått donerade.

Vi hoppas även att vi kan synas lite mer, så att allmänheten får veta att vi existerar. Bland annat så hade vi försäljning och lotteri på Dalälvskattens utställning som var nu i september. Då vi har utställnings-folk i styrelsen så hoppas vi att fler klubbar vill vara snälla i framtiden och låta oss ha ett lotteri när tillfälle infaller.

Billy i solen.jpg

Billy solar. Foto: Matte Marie

Så behöver du själv eller någon du känner hjälp någon gång så är ni välkomna att höra av er till oss på www.Billyhittekatt.se.

/ Jennie Forslund - Styrelsemedlem

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2008-11-27 15:06 #1 av: CarolineO

Hej!
Grattis till er förening!!

Men är det inte så att man måste ha en revisor i en förening också? Eller vem redovisar man till?
Spännande...

Anmäl
2008-11-27 18:32 #2 av: Imasy

Vi har ingen revisor alls ;)

Vi tänkte först göra en insamlingsstiftelse, men då krävdes en revisor, som skulle äta upp varenda krona vi fick in.

Så skatteverket tyckte det var bättre att vi hade en förening istället. Den fungerar ju på samma sätt endå som en insamlingsstiftelse, förutom revisorn då.

Fast om jag inte minns helt fel så tror jag att det var om vi fick in över hundra tusen som det krävdes en revisor, men de summorna kommer vi inte upp i på långa vägar.

Vi har ju allredovisning på hemsidan. Och är det så att man misstänker att vi har nåt fuffens för det så kan alltid skattemyndigheten begära in vår redovisning ;)

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl
2008-12-04 11:51 #3 av: Imasy

Här är en annan artikel om Billy med lite annan information ;)

// Jennie - Sajtvärd för Katter, Hamster, Dvärghamster, Brott och Litteratur. 

~Välkommen!~

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.