Djurhem, omplaceringshem & djurskydd

Livlinan

2008-11-23 22:32 #0 av: ParaKiss

När jag startade Livlinan 2006 hade jag i flera år funderat på lantbruksdjurens situation och hade en längtan efter att hjälpa avlivningshotade inom det området, t.ex. kor som inte längre mjölkade tillräckligt och därför måste avlivas. Men snart insåg jag att Livlinan skulle omfatta alla avlivningshotade djur.

Livlinan är ett nätverk av människor som arbetar med att hjälpa djur. Vi försöker att täcka upp så stor av Sverige som möjligt. Några av oss kan också i mån av plats hjälpa till med jourhemsplaceringar i väntan på ett permanent hem. Djur som behöver hjälp lägger vi ut annonser om på vår hemsida, skickar nyhetsbrev till våra intresserade läsare och försöker hitta hem via kontakter, vänner och bekanta. Omplaceringsavgiften är lika med avlivningskostnaden och betalas när djuret är omplacerat.

Livlinans vision är att i framtiden staten skall gå in och omplacera djur på samma sätt som man ibland får hjälpa till med att hitta nya hem till människor. Även om målet ligger en bit fram i tiden så tänker vi så. En gång i tiden avlivades människor som "tjänat ut" genom att kastas utför ättestupan. Idag anser vi alla att det var en avskyvärd handling. På samma sätt kommer förhoppningsvis avlivningen av djur att betraktas i framtiden.

Livlinans vision är också att det i framtiden skall finnas hem och gårdar överallt som tar hand om dessa avlivningshotade djur.

Livlinan bygger nu sitt första katthem på Möja så snart vi har samlat in tillräckligt med pengar till bygget. Skänka gärna en slant till oss så att vi kan hjälpa fler katter att få leva vidare.

Allt Gott önskar

Annah, Scarlett, Ejsa, Tina, Frida, Anette, Maria Lisa, Eva, Angelica och Lena som skrev detta.

Livlinans medarbetare just nu!

Livlinans hemsida

arrac.jpg

mvh
Stupid Bitch

Anmäl
2008-11-23 23:36 #1 av: Sammy09

Fanns det några illrar där?

Anmäl
2008-11-24 00:13 #2 av: Alexej

Livlinan har hjälpt många djur som annars hade varit avlivade nu. En bra servis är att du kan bli uppdaterad om akutfall genom e-mail när du har anmält dig under deras hemsidan.

Livlinan är alltid i behov av medarbetare, medhjälpare, akuthem, pengar osv.

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2008-11-24 11:10 #3 av: Ledin

frå ni in en honkanin kan ni ju säga till :) jag har 1 hona som är van att ha en vän, just nu bor hon i uthuset i en större bur (hönsliknade bur) men ska få flytta in i en box i stallet snart eftersom vattnet fryser lätt. Jag vill gärna ha en tam kanin då Rhu inte alls är så tam hon var 4 mån när vi köpte henne (uppfödare o hon hade det rätt tufft liten bur med syskon) o jag gjorde väl bort mig genon att hon fick stor bur :P. Iaf massor med halm att leka i, leksaker samt mycket mat alltid en färskpinne 4 gg i veckan flera hus samt lektnnel finns. Barn som älskar att klappa och en stor matte som ser till att man är frisk, får rätt mat samt klipper klor. På sommaren får man vara ute i stor bur men trygg om natten eftersom det finns räv o fåglar är lite rädd att det ska komma djur som gör dom illa. Rhus vän gick bort pga sjukdom o fick avlivas :*/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.