Djurhem, omplaceringshem & djurskydd

Djurhemmet Tigerharen

2008-11-23 19:15 #0 av: ParaKiss

Djurhemmet Tigerharen är en ideell verksamhet som har funnits sedan januari 2004. Vi som driver djurhemmet arbetar genom att ta emot hjälpsökande djur i våra hem eller placera dem i jourhem och därefter hitta nya permanenta hem åt dem.

lyratum.jpg

Tack vare våra jourhem utspridda över hela landet kan vi snabbt och effektivt hjälpa fler djur! I vissa fall kan vi även förmedla direktkontakt mellan de nya hemmen och de som kontaktar oss om djur och i de fallen behöver inte djuren mellanlanda hos oss eller hos något jourhem.

De djur vi blir kontaktade om har alla olika bakgrund och i nästan samtliga fall beror deras situation på människors okunskap eller illvilja. Det kan röra sig om chinchillor som stängts in i små burar utan den omvårdnad de behöver, marsvin som getts som leksak till barn som efter hand tröttnat på dem, katter som slängts ut eller vanskötts av sin ägare, kaniner som tillåts föröka sig okontrollerat eller hundar som blivit över i en skilsmässa. Ofta är djurhem som vårat bekväma att ta till för människor som behandlar djur som slit- och slängvaror. Självklart är det inte så vi vill ha det, samtidigt så ser vi till dom individuella djurens behov och det är mycket svårt att säga nej när det enda alternativet är avlivning eller fortsatt vanvård.

På många sätt avspeglar samhällets djursyn i hur vissa människor hanterar sina sällskapsdjur. I ett hårt samhälle som utnyttjar djur i försök, till nöjen etc är djurens status låg och det leder till att människor kan komma undan med att behandla djur utan den respekt och kärlek de förtjänar.

När vi omplacerar djur skriver vi kontrakt med den nya ägaren. Kontraktet innehåller riktlinjer för hur vi vill att djuren ska ha det i sina nya hem. Ett exempel är att djuren inte får avlas på eftersom det redan finns så många djur i vårt samhälle som behöver tas omhand. Vi tycker inte att man ska se på djur som handelsvaror genom att köpa och sälja dem, och djur är inte heller någonting man skänker bort. När vi placerar ut djur i nya hem tar vi ut en omplaceringsavgift för att täcka en del av de utgifter vi har haft för djuret och för att göra det möjligt för oss att kunna hjälpa ännu fler.

Vi tar in alla djur som behöver vår hjälp och som vi har tillräcklig plats och kunskap att ta hand om. Vi fördjupar oss alltid i djurets behov och söker ständigt mer information så att vi kan göra livet så bra som möjligt för varje individ som kommer till oss. Vi vill inte bara göra livet bättre i relation till hur de haft det förut, utan utgår istället från hur de skulle leva i total frihet och gör allt vi kan för att varje djur ska få det liv hon eller han själv skulle välja.

Djur som inte blir omplacerade får stanna hos oss hela livet, vi avlivar aldrig friska djur!

http://tigerharen.org/

 

mvh
Stupid Bitch

Anmäl
2008-11-23 19:26 #1 av: Alexej

Tigerharen är ett utmärkt omplaceringsställe med en fin hemsida.

Men glöm inte Livlinan som har räddat många djur:

Livlinan

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2008-11-23 19:31 #2 av: ParaKiss

Jodå =) Den är på G den med =) Hon ska bara fixa bild så kommer det upp om dem med. Även flera djurhem, djurskydd, omplaceringshem allt eftersom =) men kommer nog inte att lägga upp alla direkt =) Utan lite då o då =)

mvh
Stupid Bitch

Anmäl
2008-12-09 12:16 #3 av: MalinArv

Och så slår jag ett slag för Eragons igen. Skrattande

www.eragons.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.