Allmänt

Allmän pälsvård för hund

2008-12-09 16:21 #0 av: Faxlin

Olika raser kräver olika saker. Men vissa saker har de alla gemensamt. Lite om den gemensamma pälsvården kommer här.

En hund bör man inte bada för ofta. Om pälsen är smutsig måste hunden naturligtvis badas, men annars bör man hålla sig till att bada dem varannan månad. Detta är då för en normal och frisk hund.

När du badar din hund se till att använda ett schampo som är för hundar. Dessa är oparfymerade och och gjorda för att passa hundarnas Ph balans. Detta gör så att hårbotten och pälsen mår bra.

Har din hund mycket mjäll kan du med fördel använda Selukos schampo. Detta hjälper till att återställa den rätta balansen och minskar mjället hos hunden. Lite som ett mjällschampo för oss människor.

Misstänker du ohyra hos din hund bör du bada den med Alugan eller Dermocan schampo. Vilket beror på vad du har för ohyra på hunden.

Hundar med lång päls måste självfallet borstas ofta så att det inte blir tovor i pälsen. Och korthåriga bör borstas med en speciell borste för dem. Valet av borste till hunden är viktigare än vad många tror. Man kan ge hunden små sår i huden om man använder fel borste. Är du osäker på vad som är bra för din hund? Prata med personalen på din lokala zoo affär så kan de säkert hjälpa dig rätt i denna djungel av borsta, kammar och kardor.

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2008-12-09 18:29 #1 av: Mari

Bra skrivit, kanske skulle du ha ändrat rubriken till Allmän pälsvård för hund så man som jag tror att det var fler djur det handlade om :)

Anmäl
2008-12-09 21:23 #2 av: Hedbrant

En mycket bra artikel,,

På riktigt korthåriga djur som till exempel Whippets eller Siameser kan man även använda sig av sämskinn, då brukar dom bli riktigt blanka & fina i pälsen.

Till katterna brukar jag använda den så kallade mirakelkammen, en superkam som man inte kan vara utan när man har djur med lite längre päls till exempel.. När jag ställde ut mina Norska Skogkatter förr så gällde det att hålla hårt om kammen för annars kunde den försvinna snabbt.

Anmäl
2008-12-09 21:37 #3 av: AnneN

Faxlin är du i farten och skriver bra artiklar nu igen? Skrattande

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-12-09 23:24 #4 av: Faxlin

#1: Smart. Dock får vi be en av medarbetarna eller sajtvärden att göra det då jag inte kan ändra i artikeln i efterhand. Har bara en timme på mig efter att den är publicerad för att göra ändringar.

#2: Vad skoj att artikeln väcker till liv lite mera tips. Sådant är bra. :-)

#3: Skrattande Skojigt att du tycker om den. Har ni något sådant på eran sidan eller vill du jag lägger in den här där? Flört

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl
2008-12-09 23:33 #5 av: AnneN

#4 nix vi har ingen sådan på våran sida och vill du så får du, det vet du =)

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2008-12-10 00:18 #6 av: ParaKiss

så ändrat =)

mvh
Stupid Bitch

Anmäl
2008-12-10 02:23 #7 av: Faxlin

#5: Okej fixar det :-)

#6: Tackar. ;-)

Cave quid dicis, quando, et cui
Audiatur et altera pars

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.