Djurhem iFokus

Kattpolisens första katt har hittat hem!

2009-04-10 12:07 #0 av: Alexej

Kattpolisen.ifokus startade för bara några veckor sedan av några aktiva medlemmar på Hittekatter.ifokus. Sajten skulle hjälpa katter som har gått vilse att hitta hem till sina ägare igen. På Kattpolisen kan ägare annonsera efter sina efterlysta katter.

Kattpolisen är uppdelad i län och större städer i Sverige så att det skall bli lättare att begränsa sökningen efter en katt och kattägaren.

På det sättet kan t.ex. alla katthem och privata katthittare lättare kolla efter efterlysta katter i deras område.

Och redan nu har en katt kommit hem igen till sin rätta ägare. En tjej annonserade efter sin saknade katt under Borlänge:

Har någon sett Ludde?

Ludde har inte setts till sedan mitten av Januari. Han är en svartvit kastrerad hane, han har även en svart prick på nosen som gör honom lite "märkvärdig".

namnlös.JPG

Och han fanns! På Djurens Vänner i Borlänge!

pelle.jpg

Pelle

Är ca 2 år och svart/vit kille. Han är lugn och social.

Han har bott hos DV Borlänge sedan den 24 februari....

Den här solskenshistorien visar hur viktigt det är med en fungerande efterlysningssajt. Det finns säkert många katter på olika katthem som har ett hem och en ägare som saknar sin älskling!

Tack till DV Borlänge och alla som har hjälpt Ludde att hitta hem igen!

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2009-04-10 22:26 #1 av: mariva

Åh, vad glad man blir! Fantastiskt att Kattpolisen redan löst sitt första fall! Skrattande

Anmäl
2009-04-11 00:06 #2 av: Veero

Vad bra att han har hittat hem :D

Anmäl
2009-04-14 00:21 #3 av: Mari

Riktigt bra!
Jag hoppas att ännu fler kommer hitta hem genom sidan inom kort!

Anmäl
2010-02-23 23:54 #4 av: Alexej

Det finns 100 000 hemlösa katter i Sverige och många förtvivlade kattägare som söker sin katt. Många katter har aldrig blivit id-märkta och då är chansen att få tillbaka sin katt väldigt liten.

Men en bortsprungen katt är inte borta - den finns, fast var? Samtidigt översvämmas katthemmen av hemlösa katter och de har inga resurser att leta efter en ägare. Men många katter kommer aldrig in i värmen och får ett nytt hem. De går under, dör av sjukdomar, svält och bilar. Just fd innekatter klarar sig ofta inte länge.

Nu finns det många möjligheter för kattägare att leta efter sin katt. Många katthem har egna efterlysningsidor, det går att annonsera på Blocket och andra annonssajter. Polisen har också egna sökregister.

Men det fattas en nationell kattsökmöjlighet där alla kan leta efter bortsprungna katter. katthem, kattföreningar, polisen och alla privatpersoner som jobbar med hemlösa katter..

Kan vi bara hjälpa en katt att komma tillbaka till sitt hem har vi lyckas. Men vi hoppas att det blir många mer. Men då behöver vi all hjälp från alla!

Men en kattsöksajt kan bara fungera när alla partner samarbetar och om sajten är känd för alla.

Snälla, alla ni som skriver blogg eller på andra kattsajter.

Gör reklam överallt för Kattpolisen!

Bara så kan vi hjälpa att bortsprungna katter kan hitta hem igen.

http://kattpolisen.ifokus.se

 

Alla katter har rätt att leva! Döda problemet inte katten....Besök oss gärna på Hittekatter.ifokus och på Djurskydd.ifokus

Anmäl
2010-02-24 00:39 #5 av: candycandye

Otroligt kul att höra!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.