Solskenshistorier & Händelser

Berättelsen om Ronja

2009-09-29 17:47 #0 av: [iurochskur]

En medlems berättelse om en lyckad omplacering.

Tankarna att köpa en äldre hund som behöver omplaceras har alltid funnits där, att hjälpa djuret till en bra familj som verkligen vill ha djuret. Vi har hittat en alldeles underbar liten tik som tyvärr inte lämpade sig för jakt som hon var tränad för i hela sitt liv. Men bara för en hund inte vill jaga betyder det inte att den duger till annat. Så vi hittade Ronja i en annons där man sökte ett gott sällskapshem åt henne.

Ronja är en treårig tax/drever tik som totalt saknade intresset för att jaga vilt, hon ville hellre gå mysiga promenader, mysa och sova. Hos oss passar hon perfekt...

Vägen att hämta henne var lång, hela 80mil tur och retur. Men åt andra sidan så skulle man ju åka så långt för att adoptera ett barn, så varför inte en hund? (bara en liknelse).

Ronja är en del av våran familj nu och vi är glada att det finns omplacerings sajter, för utan dom hade vi inte hittat våran hund.

Att djurhem.ifokus finns är viktigt tycker jag för här ökar man chansen att hitta ett bra hem till dom djur som av en eller annan anledning måste flytta. Det ökar också chanserna till att slippa avliva djur i onödan.

Kanske hittar ni eran egna "Ronja" just på djurhem.ifokus....

/Maria

Anmäl
2009-09-29 18:24 #1 av: wolfgirl82

Jätte bra artikel.

Äldre hundar är bra charmiga. Har själv precis tagit över en 9 årig collie som bara är jätte go och rar. :)

Anmäl
2009-10-01 18:09 #2 av: CarolineO

Det finns många fördelar med att ta en vuxen hund istället för en valp. De är (oftast iaf) rumsrena, vana att vara själva en stund, och det där basala finns redan.
Skrattande

Anmäl
2009-11-01 11:41 #3 av: lodjuret

Vilken söt hund och man blir så glad när man ser djur som kommer till nya hem och får en andra chans. Det är ju också väldigt bra att denna sajt finns ( Djurhem ifokus), så fler djur får chansen som verkligen behöver ett nytt hem.

// Lodjuret

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.