Allmänt

Lär dig sälja på Tradera!

2009-09-27 15:43 #0 av: Hawknestgrove

Kläder i garderoben som krympt? Leksaker som inte längre används? Sälja till förmån för djur i nöd? Allt går att sälja med mördande reklam. Det är inte svårare att sälja på Tradera än att köpa. Det första man ska göra är att regga sig....

Har du inte varit inne på Tradera, så ska du gå in på deras förstasida.

http://www.tradera.com/

tradera1.JPG

Där jag har kluddat med rött går du in och  klickar, eller så går du till denna sida.....

http://www.tradera.com/help/SellHub.aspx?NodeID=4512

tradera2.JPG

Du ska tänka på några saker. Du ska vara 18 år och lämna dina personuppgifter. Du ska tänka ut ett användarnamn, ett lösenord och ett alias, som du visas som.

Sen är det bara att följa instruktionerna på ovanstående sida. Du har rätt att lägga ut 5 bilder fritt och har du begynnelsebud på 1 kr, så kostar det inget för dig, om du bara får sålt för 1 kr eller inte alls.

Var noggrann med att beskriva skickat på din vara. Säljer du kläder och skor, så skriv inte bara storleken, utan ta mått på allt och lämna en materialbeskrivning och en tvättrekommendation också.

Om du har en skada på en sak, var noga med att dokumenera den i både text och bild.

När du väljer var din auktion ska ligga, så kan dt vara både bra och dåligt, att lägga bland välgörenhet i stället för bland rubriker där saken hör hemma. Och skriv i beskrivningen, att du säljer till förmån för djurhemmmet X. Välj skojig och stor text, det drar ögonen till sig. Du väljer text på samma sätt som när du skriver  ett vanligt dokument.

När du väl har fått din vara såld, så kontakta vinnaren snabbt. Och kom ihåg... Skicka ALDRIG vara förrän du fått pengar, men då får du vara snabb! Gnällspikar finns det alltid, överväg väldigt noga att betala igen en vara om personen vill returnera. Det är bättre än att få ett dåligt omdöme.

Att nyttja Payson och PAyPAl är väldigt bra och snabbt.

Lycka till!!!!

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-09-27 17:14 #1 av: Mari

Bra bra!
Hoppas många drar nytta av tradera och samlar in pengar till behövande djur :)

Anmäl
2009-09-27 17:58 #2 av: Hawknestgrove

Finnns ju Budera också. Uppläget är liknande. Synd bara, att det inte är lika bra fart där....

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl
2009-09-27 20:21 #3 av: huskatt08

Tack. Mycket bra..kanske jag vågar ge mig på.

En fråga: har du ett särskilt konto som köparen sätter in pengarna på?

 

Anmäl
2009-09-29 11:56 #4 av: Ladymon

Jag tycker nästan att man förlorar mer än man tjänar .. fast jag har väl haft otur antar jag. Tycker de är dåligt att tradera tar ut en avgift för att man ska ha auktion där.... eller avgift och avgift de är jue provision...

Anmäl
2009-09-29 12:15 #5 av: Mari

#4 Ja det var bättre förr men man går aldrig back på att sälja något man får bara inte ut det man egentligen sålt varan för.

Anmäl
2009-09-29 16:48 #6 av: Hawknestgrove

Nu har Tradera börjat med, att 1 kr ingen avgift. Alltså om du sätter ut utgångsbud på en krona och det inte går att sälja eller om det går för en krona, så kostar det inget. OCh nu kan du lägga in upp till 5 bilder utan kostnad. det var sånt som blev lite dyrt förut. OCh tänk dig noga för ifall du sätter ut reservationspris. DET ÄR DYRT!!!! 25 kr! Ta heller ett lågt utgångsbud och låt auktionen ligga 14 dagar.

OCh ja, Huskatt, de saker jag säljer för KKS räkning, har jag ett särsklit konto för. Annars så kör jag på mitt vanliga.

 

The Owls are not what they seem

de ska va gôtt å leva, annars kan de kvitta.....

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.