Djurhems fakta

Starta djurhem 7: Djurhemsföreningen

2009-12-04 00:32 #0 av: Mari

Funderar du på hur man startar ett djurhem? Vad ska man tänka på? Krävs tillstånd? Här kommer sista delarna! Jag hoppas att ni har fått en god läsning och att det har svarat på några utav era frågor & funderingar.

Detta är en artikelserie i 7 delar.
Innehåll:

Del 1: Att tänka på innan start + Kunskapskrav
Del 2: Tillstånd + Myndighetskontakter
Del 3: Karantän + Mini mått på burar, boxar, rum, mm
Del 4: Journaler + kontrakt/avtal
Del 5: Skygga och/eller förvildade katter
Del 6: TNR
-->Del 7: Djurhemsföreningen

Källan till materialet är Djurhemsföreningen. Stort Tack till er att jag får låna erat material till Djurhem iFokus. Djurhemsföreningens hemsida: http://www.djurhem.se/

DJURHEMSFÖRENINGEN

När djurhemmet är klart, tillstånd införskaffats och du känner att du skulle behöva träffa likasinnade i landet och/eller behöva stöd i din verksamhet, kan du ansöka om anslutning till Djurhemsföreningen (DHF). Medlemsavgiften är 500:- och är en engångsavgift. Kopia avtillståndet skall skickas in tillsammans med ansökan om anslutning.

Som ansluten till DHF har du möjlighet att närvara vid Utbildningsdagarna, som är årligen återkommande. Dessa utbildningsdagar är förlagda till olika platser i landet och pågår vanligen en lördag-söndag i september. Utbildning, mat och logi är kostnadsfri för två personer per förening. Föreningen betalar dock själv för resan till och från utbildningsorten. Bidrag till resan kan sökas hos DHF, för förening som inte anser sig ha råd att delta under dagarna pga resekostnaden. På utbildningsdagarna träffar du människor från djurhem i hela landet och deltagarantalet brukar vara stort.

Du kan också söka ekonomiska bidrag från DHF, dock inte till själva driften av djurhemmet. Behöver du rusta upp karantän, ekonomisk hjälp till tvättmaskin eller annat så kan du ansöka om det hos DHF.

Som ansluten föreningen får du tidningen DjurhemsNytt dig tillskickad. I denna tidning finns adresser mm till andra anslutna föreningar, tips, nyheter och mycket annat "smått och gott".

När du skickat in din ansökan om anslutning så får du besök av två representanter från DHF. Dessa tittar på verksamheten, lokalerna mm och de kan ge tips och råd om du behöver det. Till nästkommande styrelsemöte på DHF tas din ansökan upp igen och beslut fattas om anslutning eller om du behöver ändra något för att bli ansluten.

Gå gärna in på DHF:s hemsida, där du kan läsa mer www.djurhem.se

 

Anmäl
2009-12-04 00:36 #1 av: Mari

OBS! Då detta är material från djurhem.se så är åsikter och liknande från dem.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.