Solskenshistorier & Händelser

7 marsvin - lämnade att dö

2010-02-15 19:18 #0 av: Tina

Varje dag lider djur i tystnad då de behandlas illa av sina ägare. Ibland går det så långt att djuren blir lämnade utomhus för att dö. Som tur är finns det eldsjälar beredda att ta sig an dessa djur som behöver en ny chans i livet.

Hur gick det till när du hittade marsvinen?

Jag var ute och gick med min hund i ett bostadsområde inne i Göteborg. Helt plötsligt började min hund skälla och dra mot skogen. Jag tystade ner honom och kollade in i skogen, jag såg inget. Men jag hörde små "marsvinsskrik". Först tänkte jag att jag måste hört fel, men jag gick ändå mot ljudet. När vi kom in i skogen såg jag en skolåda vid ett träd. Jag öppnade lådan och där i var det 7 marsvin! Både jag och hunden blev chockade, såklart! Jag tog med mig dom hem, badade dom och gav dom massa mat.

Ninni är ett nyfiket och glatt marsvin trots sin dystra bakgrund.Ninni är ett nyfiket och glatt marsvin, trots sin dystra bakgrund.

Berätta lite mer om marsvinen.

Det var sju marsvin: två nonself, en texel, en sheltie och ett virvelmarsvin (nonself korsning).
Virvelmarsvinet hade två ungar: en nonself och en virvel. Ungarna var nog bara någon vecka gamla och dom vuxna var 1,5 - 2år. Alla var honor, som jag var väldigt glad över. Alla marsvinen var helt underbara!

Allihopa var små skrikapor och matvrak! Dom älskade att springa runt i mitt rum och busa med katterna :P Mina personliga favoriter var nog Ninni, Greta och Wilma.

Greta, Ninni och Wilma.Greta, Ninni och Wilma.

Hur gick det sen?

Det var svårt att hitta nya hem till dem, ungarna hade jag bara i några veckor innan dom flyttade (dom blev sålda först) så jag lärde inte känna dom så väl. Dom andra hade jag i ca 2 mån innan någon visade sig intresserad. Ninni, Greta och Wilma lyckades jag inte sälja, utan lämnade dem till ett omplaceringshem.
Alla fick superbra hem tycker jag! Tindra såldes t ex till en på kanin.ifokus.
Alla trivs jättebra :)

 

Historien är skriven av Sara.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.