Teman

Erika Andersson: Vinnaren i fototävlingen

2010-07-07 02:13 #0 av: Tina

Här presenteras vinnaren i Djurhems fototävling, Erika Andersson, närmare. Tävlingen arrangerades i samband med temamånaden i juni 2010 där temat var sommar.

Jag heter Erika Andersson & Erikaandersson på Ifokus. Jag är 17 år och bor i Trelleborg längst ner i Skåne. Mycket av min fritid ägnar jag åt min häst, eller så är jag ute och fotograferar. Jag har fotat sen jag var ca 12 år, men på den tiden tog man mest bilder för det var lite småkul att fota. Det var inte förrän jag var 14/15 som jag började ta det mer seriöst. I början av 2009 köpte jag min första "riktiga" systemkamera, en Canon EOS 450D, jag hade den till hösten 2009 då Canon EOS 500D kom ut och jag sålde min 450, och köpte 500D'n istället. Sen dess har jag haft min 500D och är supernöjd med den!
Jag har varit medlem på Ifokus sedan 2006 då jag blev medlem pga. ponnytravet. Det var inte förens för ca en månad sen som jag började kolla på Djurhem.ifokus.

 

vinnaren.JPG

Erika vann med denna bild Djurhems fototävling i juni 2010 där temat var sommar


Bilden som vann Djurhems fototävling är tagen den 8 september 2009 på dalabadet i Trelleborg. Jag använde mig då av min Canon EOS 500D & mitt gamla objektiv som jag nu sålt, ett Tamron 70-300 3.5 - 5.0 DI Macro. Idén bara dök upp när vi hade fotat ett tag på stranden då det var en otroligt fin solnedgång, så tänkte jag passa på att försöka få en fin siluett. Anledningen att jag och min kompis (som rider på hästen) gick ner till stranden var för att Trelleborgs Allehanda hade en ganska stor fototävling där temat var "vad är frihet", och det första jag tänkte på var rida barbacka i galopp längs stranden med vinden i håret. Så det blev att vi fotade bilden vi skulle ha med i tävlingen, sen denna siluett bilden och några fler. Just denna siluett bilden är jag väldigt nöjd med, skulle säga 8/10.

 

tvlingsbidrag.JPG

Denna bild har Erika medverkat i en annan fototävling med. Här syns även hästen Ängdalas Spirello, som pryder vinnarbilden, bättre.


Hästen som pryder vinnarbilden heter Ängdalas Spirello, hon är ett 4 årigt Gotlandsruss, det är jag själv som äger henne. Hon är en travponny med väldigt fin travstam, tyvärr har hon haft väldig otur och inte kommit till start än pga. skador, egentligen skulle hon startat redan år 2009, men det blev inte av, så vi hoppas på att komma till start nu snart! Hon är en väldigt pigg, envis och lättskrämd dam, det är inte ofta man är ute och kör henne som hon inte sparkar bakut eller stegrar, alltså en dam med ös i! Det händer väldigt ofta att jag fotograferar henne, mest pga. hennes otroligt vackra och unika färg, men även för hon har kristallblå ögon, vilken är väldigt sällsynt. Hon kan vara ganska svår att fotografera för hon är ganska ung och pigg, och står oftast inte stilla.

 

IMG_2250.jpg

Andra bilder fotade av Erika

Jag hittade till Djuhem.ifokus under alla sidorna bland Ifokus. Jag har aldrig själv omplacerat ett djur, och heller aldrig adopterat, vi har dock varit inne på att adoptera djur som förr farit illa. Så att adoptera ett djur är nog något jag själv kommer göra längre fram!

 

Anmäl
2010-07-07 02:17 #1 av: Tina

Vi på Djurhem tackar Erika för att hon ville medverka i tävlingen och bidra med denna trevliga läsning! :-)

Anmäl
2010-07-15 15:53 #2 av: mandariiin

Mysig presentation!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.