Allmänt

Tid är pengar

2010-12-06 19:50 #0 av: Mari

Har du svårt att hjälpa till rent ekonomiskt eller fysiskt när det gäller hemlösa djur? I denna artikel tipsar vi om saker du kan göra sittandes framför din dator

Det finns många som känner att de vill hjälpa till på olika sätt men som kanske inte har den ekonomiska möjligheten, de kanske bor för långt ifrån ett djurhem för att kunna åka dit och hjälpa till eller kanske är allergiska.
Vi tänkte tipsa om olika saker som man kan göra hemifrån för att stödja en organisation eller förening, enkelt med bara några musklick!

1. Sponsorhuset

sponsorhuset.jpg

På sponsorhuset.se finns det möjlighet för olika föreningar att registrera sig för att sedan samla ihop pengar till sin förening. Det går i det stora hela ut på att man bjuder in sina medlemmar och andra som vill vara med och stötta föreningen till sponsorhuset där klubben får en egen sida. Genom denna sida har man tillgång till ca 200st välkända butiker där alla företag sponsrar föreningen, antingen genom en fast summa eller en viss procent om man handlar av dem.
Det är viktigt att man går igenom föreningen sida på sponsorhuset när man klickar sig till butiken, annars registreras inte ens köp och föreningen får inga pengar.
Blir man dessutom medlem på sponsorhuset som privatperson är man med och samlar poäng. Poängen kan man sedan kostnadsfritt byta in mot biobiljetter eller presentkort.
Dessa finns att stödja:
Djur2000
Djurföreningen Halmstrået
Djurskyddet Bill & Bull
Djurskyddet Landskrona
Föreningen Storstockholmskatten
Gefle Katthem
Kattvärnet
Nynäshamns Katthemsförening
Rädda Katten
Stockholms Katthem
Vildkattens omplacerings förmedling

 

2. Godhandling

godhandling.jpg
Godhandling.se fungerar lika som sponsorhuset förutom att det är organisationer med 90-konto man stödjer genom denna sida.
Dessa finns att stödja:
Djurens Rätt
Djurskyddet Sverige
Stockholms Katthem


3. Tradera

tradera.gif

Även på tradera finns det flera eldsjälar som lägger upp auktioner där all vinst går till olika föreningar. En av dessa eldsjälar är Hawknest som ofta har mycket att erbjuda via sina auktioner. Hennes pågående auktioner hittar ni via denna länk.


4. Cint

cint.gif

Via sponsorhuset kan man bli medlem på Cint. Cint skickar sedan ut marknadsundersökningar som du kan svara på vilket ger mellan 5-50kr till vald förening. Detta helt utan kostnad för dig, du behöver bara lägga ner lite tid.


Vet ni om fler sidor där man via datorn kan hjälpa till? Eller hjälper ni redan via någon av dessa sidor? Skriv gärna en rad och berätta!

Anmäl
2010-12-07 13:46 #1 av: Ceciliaolucifer

Jag brukar köpa saker som folk har gjort själva för att donera pengar till organisationer som hjälper djur.

Vi skänkte 700kr till ett katthem ute i vaxholm för några månader sedan.

Småsaker kan betyda mkt :)

Anmäl
2012-07-02 11:20 #2 av: Vincent...

bra artikel!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.